Teunissen Enabling
Home Producten Info

Welkom bij Teunissen Enabling
Beveiliging van informatie kent veel vormen en aspecten. Informatie, informatiedragers en het transport van informatie heeft een enorme variatie. Ik ben gespecialiseerd in het transport van data en de beveiliging ervan.
Network-security is in de uitvoering vaak zeer complex. Meestal is het fysieke, bekabelde gedeelte nog wel beheersbaar en te beschermen. Op papier, althans. In werkelijkheid zit er apparatuur in het netwerk met een verbinding naar 'buiten', worden procedures omzeilt of vanwege tijdsdruk overgeslagen.
Voor het opnemen van een aangifte zat ooit een agent achter een bureau met daarop de pc inclusief kabelwirwar. Bij het ethernet-stekkertje knipperde het lampje vrolijk. En ik zie een USB-poort. En ja, dat is een probleem want zo maak je het kwaadwillenden wel erg makkelijk. Het is toch bijna té verleidelijk om even snel een stick of rubber duck in de USB-poort te steken, of een LAN Turtle achter te laten. Ondanks al die mooie beveiliging heeft men vergeten allerlei bekabeling en connectiepunten af te dekken voor bezoekers. En zo gaat het bij veel meer instanties, ziekenhuizen, bedrijven, datacenters en ja, ook bij de welkomstbalie van een beveiligingsbedrijf. Laat daar eens iemand met een ander oog naar kijken, dan voorkom je zulke missers. Missers die de complete, uiterst dure security-efforts volledig omzeilen en feitelijk torpederen.

Ook voor research en auditing van ICT-middelen en/of data ten aanzien van procedures, gebruikersfouten danwel fraude kunt u bij mij terecht. Overzicht is vaak het overzicht op het zicht wat over is. Of een overzicht op een slechts door een SLA gedefinieerd stukje zicht. Daar sluipen gemakkelijk gaten in.
Door jarenlange ervaring op dit terrein, aan beide zijden van de verdedigingswal, kan ik goed meedenken aan preventieve oplossingen.

Historie
In het verleden actief geweest met een breed scala van ICT-functies, van klein LAN tot zeer grote, multinationale en complexe omgevingen. En met de backends van websites, scripting en speciale electronica voor of programmering van electronische rolstoelen en microprocessors. Vanaf 1985 is een veelzijdige ervaring met groot aantal operating systemen opgebouwd, van mobile devices tot mainframe. Ook met programmering is het druk geweest, van scripts voor Unix-actige systemen, PHP/MySQL voor websites met automatische facturering en afrekening tot code voor microprocessors. Ook volwaardige webapplicaties inclusief bijbehorende APPjes (met een diverse range aan functionaliteiten ) zijn gemaakt. Maar ook kwamen diverse 'gewone' APP'jes voor Apple iOS en Android kwamen geheel zelfstandig tot stand. En veel wat daar allemaal nog tussen ligt.
Tegenwoordig ben ik meer actief op het terrein van infrastructuur, netwerken, virtualisatie en security, voor grote omgevingen of met kleine, onconventionele oplossingen: 'special products'.

(c) 2022 Teunissen Enabling / Algemene Voorwaarden / Privacy